3 Mayıs 2011 Salı

ELDE AÇMA BÖREK
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ(BENİM ÇAY BARDAGIM BİRAZ BÜYÜK)
1 ÇAY BARDAGI YOGURT
2 çay bardağı ılık su
1 YUMURTA
...1KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
TUZ
ALDIĞI KADAR UN(HAMUR ELİNİZE YAPIŞMAYACAK DURUMA GELİNCE OLDU DEMEK)
HAMURUN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 4 YEMEK KAŞIĞI ERİTİLMİŞ MARGARİN
İÇHARCI İSTEĞE GÖRE BEN HERŞEKİLDE YAPIYORUM..(MESELA RESİMDEKİ RULOLARDAN BAZILARI PAZILI BAZILARI PEYNİRLİ BAZILARI PATATESLİ ..PATATESLERİ HAŞLAYIP EZİN SOĞANI TENCEREDE KAVURUN İÇİNE PATATESLERİ TUZ VE PUL BİBERLE EKLEYİP ÇEVİRİN. YADA PAZILARI YIKAYIP SOGANI KAVURUN PUL BİBER TUZ İLE PAZILARI KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUNU SALIYOR ZATEN BİRAZ PİŞİRİN..
TÜM MALZEMELERİ YOĞURUN HAMURU 15 DK DİNLENDİRİN..
SONRA BEZELERE BÖLÜN BİRAZ BÜYÜK BEZE.MERDANE İLE AÇIN ÇOK İNCE OLMASI GEREKMİYOR YADA ÖZEL BİR BECERİYE GEREK YOK:)ERİTİLMİŞ MARGARİNDEN SÜRÜN VE İÇ MALZEMEYİ KOYUP RULO YAPIN TEPSİYE YUVARLAK YERLEŞTİRİN TÜM BEZELERİ AÇIP BÖYLEDEVAMEDİN.BİTİNCE ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN 150 DERECE FIRINDA 45 DK PİŞİRİN PİŞTİKTEN SONRA BİR BEZLE SARIN SERT OLMASIN..AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder